Moja malenkost…

šta zračiš to i privlačiš

Moje životno uvjerenje da nitko nigdje nije došao slučajno i da sve u životu ima neki svoj razlog, naravno pozitivan! Prvo što bi vam htjela je predstaviti svoj dojam o gradovima koje sam posjetila i što me u tim gradovima najviše dojmilo.

Za početak ću vam se ukratko predstaviti. Studentica sam Učiteljskog fakulteta i volim rad s djecom. Smatram da su djeca najiskrenija bića koje učitelji usmjeravaju na njihov životni put. Samim time mislim da ostvarujem svoj životni san i ne mogu dočekati dan kada ću ući u svoj razred kao učiteljica.

Za mene je umijeće življenja vidjeti radost u svemu što nas okružuje. To nisu velike stvari jer one brzo nestaju, to nije bogatstvo jer ono ishlapi, to nije izgled jer on može zavarati. To je radost i sve ono što me čini radosnom. Svakim jutrom se budim s jednim zadatkom, a to je prenijeti svoju sreću i osmijeh na druge. Upravo zbog toga uz ovaj post dolazi i slika na kojoj piše: “Što zračiš, to privlačiš” Budite sada upravo onakvi kakvi želite postati, inače to što želite nećete postati.

Ponekad mi ljudi kažu da pretjerujem u maštanju, ali mene je upravo mašta dovela do svega što sam proživjela, bolje da ne znate koliko imam još maštanja, a sva su ostvariva. Znanje je ograničeno, novac je ograničen, ali mašta je ta koja je neograničena. Slažete li se?

What Goes Around Comes Around

“Život je prilika – iskusi je

Život je ljepota – divi joj se

Život je san – učini ga stvarnim

Život je izazov – suoči se s njim

Život je zadatak – izvršavaj ga

Život je igra – igraj se

Život je dragocjen – njeguj ga

Život je bogatstvo – čuvaj ga

Život je ljubav – uživaj je

Život je tajna – pronikni je

Život je obećanje – ispuni ga

Život je tuga – nadiđi je

Život je himna – pjevaj je

Život je borba – prihvati je

Život je tragedija – uhvati se s njom u koštac

Život je avantura – usudi se

Život je sreća – zasluži je

Život je život – brani ga”

Bezumno je…

Mrziti sve ruže, jer si se ogrebao na jedan trn.

Odustati od svojih snova, jer se jedan nije ostvario.

Izgubiti nadu u molitve, jer jedna nije uslišana.

Odustati od svojih napora, jer je jedan bio uzaludan.

Okriviti sve prijatelje, jer te jedan iznevjerio.

Ne vjerovati u ljubav, jer ti netko nije uzvratio ljubav.

Odbaciti svaku mogućnost da budeš sretan, jer nisi uspio u prvom pokušaju.

Nadam se da se na svom putu ne predaješ tom bezumlju.

Zapamti da se uvijek može pojaviti druga prilika, novi prijatelj, nova ljubav …

“Nikad ne treba očajavati, kad se nešto izgubi, osoba ili radost ili sreća; sve se još divnije vraća. Što otpasti mora, otpada, što nama pripada, uz nas ostaje, jer sve se po zakonima odvija, koji su veći od naše spoznaje i s kojima smo samo naočigled u suprotnosti. Treba u sebi živjeti i na cijeli život misliti, na sve svoje milijune mogućnosti, širine i budućnosti, naspram kojih ne postoji ni prošlo niti izgubljeno.” Rilke

“Ne razmišljajte o umjetnosti, samo se bavite njome. Ostavite drugima neka se opredjeljuju da li je dobra ili loša, da li je vole ili mrze. A dok oni razmišljaju o tome, vi jos više stvarajte.” Andy Warhol

Advertisements